Fermentace

Fermentace, neboli kvašení, je proces, při kterém dochází k přeměně látek činností mikroorganizmů. Typicky se jedná o metabolické (katabolické) reakce, při nichž vznikají ze složitějších látek jednodušší. Studium kvašení stálo u zrodu biochemie a následně biochemického oboru - enzymologie. Biochemie je tak jako vědní obor nedílně svázána se jménem Eduard Buchner, který získal za svůj objev "nebuněčného kvašení" v roce 1907 Nobelovu cenu.
Kvasné procesy jsou často využívány v potravinářství (výroba piva, vína, kyselého zelí, octa, kynutého těsta, ...).
V našem experimentu si založíme kvasnou kulturu a budeme sledovat změny obsahu látek v průběhu kvasného procesu.

Projekt: 

soubory uloženy lokálně na tento server
Materiály ke stáhnutí

Metodický materiál pro učitele : 

V katalogu Pasco.cz

Případné alternativy k použitým čidlům